Piroska bekapta a farkast: pornográf mesekönyv a chilei iskolákban

Piroska bekapja a farkast. Erre a meglehetősen szellemes, és persze némileg kétértelmű címre keresztelték azt a pajzán mesekönyvet, amely minden bizonnyal valamely véletlen folytán kerülhetett 283 chilei iskola könyvtárába.

A BBC Mundo cikke szerint a pornó-piroskára egy diák hívta fel tanára figyelmét, aki legnagyobb meglepetésére a kolumbiai író, Pilar Quintana, hat rövid – keményen erotikus – meséjét tartalmazó kötetét találta az iskola könyvtárának polcán. A könyv egyébként sokaknál kiverte a biztosítékot, hiszen egy fejezetében számos obszcén történés mellett még egy 13 éves kislányt is megerőszakolnak.

Később chilei oktatási minisztériumhoz fordult a tévedést felfedező iskolának otthont adó Río Bueno városának polgármestere, akinek éles-látó értékítélete szerint:

“Egy kiskorú megerőszakolásának részletes leírása nem segíti a fiatalok oktatását.”

A ballépés nyomán a szakértők továbbra is vizsgálják, hogy miként kerülhetett az olvasmány az iskolákba és számos egyéb, kétséges tartalmú kiadvány is górcső alá került.

Piroska és a farkas jól ismert története valószínűleg a középkorból származhat, a legismertebb verzió első ízben azonban a Grimm testvérek gondozásában jelent meg 1812-ben.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez