Nem is repülhetett volna a tegnap lezuhant gép

A gyártó szerint nem volt repülésre kész állapotban a szerdán Dél-Szudánban lezuhant teherszállító repülőgép, amelynek tragédiájában a legfrissebb hivatalos adatok szerint 36 ember vesztette életét.

A dél-szudáni közlekedési miniszter szerint a katasztrófában 36-an vesztették életüket. Két utast élve sikerült kimenteni a gép roncsából, de egyikük később életét vesztette. A holttestek keresése még nem fejeződött be. Korábban még 41 halálos áldozatról szóltak a jelentések.

Egyes feltételezések szerint a balesetet az okozhatta, hogy a gépen túl sokan tartózkodtak. Azt egyelőre a hatóságok se tudták megmondani, hogy hányan lehettek az utasok. A repülő az ország északi részébe tartott egy olajmezőre.

A szerencsétlenül járt gépet 1971-ben gyártották a Szovjetunióban, Taskentben, és jelenleg Tádzsikisztánban volt regisztrálva. Az örmény külügyminisztérium szerint a személyzet öt tagja örmény volt, ők mindannyian életüket vesztették. A dél-szudáni elnöki szóvivő szerint egy orosz állampolgár is meghalt a balesetben, ő is a személyzet tagja volt.

A szóvivő szerint a repülőgép lezuhanása tíz, a földön tartózkodó ember halálát okozta, de szemtanúk szerint a katasztrófa idején senki nem volt a mocsaras mezőgazdasági területen, ahova a gép lezuhant.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez