A taxis kenőcséért lelkesedik Nyugat-Afrika

Hátat fordított tanult és sokáig gyakorolt mesterségének a ghánai Oti Boateng, most már gyógynövényekből kozmetikumokat gyárt, „szépség táskáiért” pedig szinte rajonganak honfitársai.

Kitüntették az év vállalkozója címmel azt a taxisofőrt, aki felhagyott az autóvezetéssel és áttért a gyógynövényekből készülő bőrápolási termékek – krémek, porok, szappanfélék – gyártására.  Mint kiderült, számottevő piaci sikert elérve.  Már neve is van a taxis, a ghánai Oti Boateng kenőcseinek, a „Chocho” ráadásul megihlette a CNN-t, oly annyira, hogy interjút készített a „kozmetikussal”.

Az eredeti mesterségének hátat fordító, gyógynövényt begyűjtő és feldolgozó vállalkozó produktuma természetes bőrápoló készítménynek számít, ami odahaza azért is kelendő, mert a bőr tónusát – a helyi divatnak megfelelően – némiképp átalakítja, káros következmények nélkül. A krémet, kenőcsöt, szappant „szépség táskában” lehet megvenni Nyugat-Afrikában. Az ex-taxis az új mesterségének köszönhető jövedelméből az oktatást igyekszik támogatni, fennen hirdetve, hogy Afrika népeinek jövőjét az iskolapad jelentheti.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez