Te mihez kezdenél 24 és félezer talált euróval?

Emrah Evrenselnek ez nem volt kérdés. Ő azonnal tudta.

A férfi a vécéket tisztítja az isztambuli Atatürk reptéren. Ebben a hivatali minőségében találkozott a táskában csücsülő 24 és félezer euróval a VIP-szektor egyik mosdójában. Emrah 1000 török lírát keres egy hónapban. Ez úgy 100.000 forint. A táska tartalma ennek a 77-szerese, vagyis 6 és félévi vécésúrolás ellenértéke.

Emrah mégis egyből leadta a táskát a főnökségen. Nem tagadja: egy pillanatra eszébe jutott, hogy megtarthatná a pénzt. “Az ember mindenfélére gondol ilyenkor. Velem sem volt ez másképp. De végül, azt hiszem, jó döntést hoztam.”

Így gondolja ezt a főnöke is, a reptér igazgatója: igaz, neki ez semmibe sem kerül. A belső lelkiismeret és a jó jellem diadaláról beszél. Azt mondja: házat vehetett volna magának a pénzen a takarító. De nem ezt választotta.

Arról, hogy megjutalmazták-e Emrah-t, nincs hír. A táska jogos tulajdonosa jelentkezett, igazolta magát, és vitte a pénzét.

De ne higyjék, hogy mindenki Emrah Törökországban. Egy pénzváltó iroda még mindig nyomoz az után az ügyfél után, aki másnak a 10 ezer líráját tette zsebre egy valutaváltó tranzakció során. Az ötvenes férfinak véletlenül 39 ezret fizettek ki 10 és félezer dollárjáért 29 ezer helyett. Az ő belső lelkiismerete még nem szólalt meg. Legalábbis a pénzváltó nem tud róla.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez