A mormonok kitiltották a meleg párokat, de még a gyerekeiket is

Talán senkit sem fog meglepetésként érni a tény, hogy a mormonok, illetve Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza nem tartoznak a legnagyobb LGBT-fanok közé az Egyesült Államokban. Ezt azonban talán még tőlük sem vártuk volna.

Nézzük csak, mit is találtak ki, hogy távol tartsák maguktól a melegeket:

“Az azonos nemű párok gyerekei nem csatlakozhatnak a Mormon egyházhoz, amíg el nem érik a 18 éves kort. Ebben az esetben is csak akkor, ha elköltöznek szüleik házából, visszautasítanak minden meleg kapcsolatot és az egyház vezetősége is áldását adja a csatlakozáshukhoz.”

Akkor tehát: az azonos nemű párok gyerekeinek nyíltan helyteleníteniük kell majd saját szüleik kapcsolatát ahhoz, hogy Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházához tartozhassanak. További kiegészítő információ, hogy magukat a meleg párokat is kitiltják, sőt az eddig az egyház berkein belül tevékenykedőket eltanácsolhatják.

A dolog egyébként nem túl meglepő, hiszen egyfajta kompromisszumként került ez a lehetőség az egyház kezébe. Amikor ugyanis a melegek megkülönböztetése ellen benyújtott törvényjavaslatot kellett átvinni az államigazgatáson, a mormonok nagy hévvel álltak mögéje, sőt nélkülük talán nem is sikerült volna elfogadtatni a jogszabályt. Az egyetlen dolog, amit cserébe kértek, az volt, hogy az egyházak továbbra is megkülönböztetően viselkedhessenek az LGBT közösség tagjaival szemben.

Amellett, hogy nem éppen keresztényi a tény, hogy meleg egyének vagy párok, sőt azok gyerekei sem csatlakozhatnak az egyházhoz, talán nem is lesz annyira rossz hatása ennek: ennyivel kevesebben tanulják meg tőlük, hogy rendben lévő megkülönböztetni más embereket szexuális hovatartozásuk (vagy bármi egyéb) miatt.

Fotó: Wikipedia

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez