Öngyilkos merénylőnek nézték, pedig csak félre akart lépni

Észak-Törökországban a rendőrök őrizetbe vettek egy férfit. Azzal gyanúsították, hogy öngyilkos merényletre készül. A valóság azonban valami egészen más volt.

Tilosban járt a hétvégén egy török férfi, a feltűnést és a felismerést kerülendő, nikábban. Vagyis olyan fekete lepelben, amit a mélyen vallásos muszlim asszonyok öltenek magukra, és amiből csak a szemük látszik ki.

Az eset a Fekete-tenger közelében történt, és a szemfüles helyieknek az szúrt szemet, hogy a buszmegállóban telefonáló “asszonyon” – férficipő van. Nosza, értesítették is egyből a rendőrséget. Ami nem csoda, hisz nyár óta több öngyilkos merénylet is megrázta Törökországot, például októberben Ankarában, amikor egy kettős robbantásban több mint százan haltak meg. És az öngyilkos merénylők a Közel-Keleten előszeretettel álcázzák magukat mindent eltakaró női ruhákkal.

A rendőrök a helyszínre siettek, és arra kényszerítették a “nőt”, hogy vesse le a leplet. Aztán bevitték. A rendőrörsön kiderült, hogy a 33 éves nős férfi, két gyermek apja azért öltött nikábot, mert titkos randevúra sietett. Egy nővel, akit egy társkereső oldalon ismert meg.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez