Rallyzzunk Moszkvából Pekingbe!

Szimbolikus autóversennyel pecsételi meg fejlődő kapcsolatait Kína és Oroszország. Új útvonalon halad jövőre a Selyemút Rally, a résztvevők július 8-án indulnak a moszkvai Vörös térről és 24-én érkeznek a pekingi fővárosba.

A Gazprom is támogatja a rallyt, amelyet az orosz gázóriás elnöke, Alekszej Miller az orosz-kínai stratégia kapcsolatok fényes szimbólumának nevezett. Oroszországot, Kazahsztánt és Kínát érinti a 8500 km-es út. A tervek szerint két hét alatt kell teljesíteniük a távot a résztvevőknek, akiknek csupán egyetlen pihenőnapjuk lesz.

Több dolog is utal arra, mennyire komolyan veszik a rallyt a szervezők. A reklámját például Oroszország egyik vezető rendezője, Fjodor Bondarcsuk készítette. Ő annak a Szergej Bondarcsuknak a fia, aki Háború és Béke című filmjéért megkapta a legjobb külföldi alkotásnak járó Oscar-díjat 1969-ben.

A kampány részeként naptára is lesz a Selyemút Rallynak. Lapjain Hannah Jones, az amerikai Topmodell leszek sztárja tündököl majd. A KAMAZ gyár még új teherautót is tervez a versenyre. Nem kizárt, hogy az egyik csapat az ő nagy motorháztetejű járművükkel vág majd neki a 15 állomásos távnak.

További részleteket a rally hivatalos honlapján olvashat. Ez alapján annyi biztos, hogy a csak nőkből álló csapatok ingyen nevezhetnek a versenyre.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez