Lecsaptak Dzsihád Johnra

Egy amerikai harci drón légicsapást intézett az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet lefejezős propagandavideóiból ismert “Dzsihád John” ellen Szíriában – közölte helyi idő szerint csütörtök éjjel a Pentagon.

Peter Cook, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint egyelőre nem világos, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervet “fővárosában”, az észak-szíriai Rakkában, illetve annak környékén végrehajtott légicsapás elérte-e a célját. A terrorista a Pentagonból származó nem hivatalos közlés szerint egy gépkocsiban ült a támadás alatt.

A túszok kivégzéséről készült videókon kötött maszkban látható, késsel fenyegetőző “Dzsihád John-t” Mohammed Emwazi kuvaiti születésű brit állampolgárként azonosították nyugati titkosszolgálatok. A férfit volt túszok vérszomjas pszichopataként írták le.

Az IÁ 2014 augusztusa óta mások mellett Steven Sotloff és James Foley amerikai újságíró, Abdul-Rahman Kassig amerikai, valamint David Haines és Alan Henning brit segélymunkás, továbbá Goto Kendzsi japán újságíró lefejezéséről osztott meg videót a világhálón.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez