Petárdák és szétrobbanó égők: a terror után a pánik estéje Párizsban

Gyorsan terjedt a hír tegnap este Párizsban, hogy újabb támadások vannak. Az emberek riadtan próbáltak elrejtőzni, hogy ne jussanak a péntek esti 129 áldozat sorsára.

“Együtt énekeltünk egy csoport fiatallal, aztán mindenki elkezdett rohanni, hát futottunk mi is” – meséli a 23 éves Laurine az AFP újságírójának. Több százan voltak akkor is a Place de la Republique-en Párizs központjában, hogy virágokat helyezzenek el és gyertyákat gyújtsanak a 129 áldozat emlékére. Egy fiatalember azt mondja: robbanásszerű hangot hallott, és futni kezdett. A rendőrök később közölték, hogy valaki petárdákat robbantott a közelben.

Néhány háztömbbel odébb hasonló jelenetek voltak, amikor egy izzó felrobbant egy teraszon. Az arra járók egyből figyelmeztették a barátaikat a közösségi médiában, hogy újabb támadás van. Sms-t kapott a kerület polgármestere is, aki éppen az áldozatok emlékére rendezett gyászmisén vett részt a Notre Dame-ban – vele azt közölték, hogy lövöldözés van a városházánál. A La Carillon bárnál, a pénteki lövöldözések egyik helyszínén az emberek kiabáltak és menekültek.  Néhány száz méterre onnét többen beleugrottak az Ourcq csatorna jéghideg vizébe, tudta meg a francia hírügynökség.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez