Újabb férfiról derült ki, hogy egészséges gyermeket szült

A kaliforniai Kayden Coleman tíz évvel ezelőtt döntött úgy, hogy nem akar nő lenni, és átoperáltatta magát. A ma 29 éves férfi most jelentette be: két éve kislánya született.

Először azt hitte, kicsit meghízott. Aztán amikor a háta is fájni kezdett, viccelődött, hogy vajon nem kellene-e csinálnia egy terhességi tesztet. Már a 21. hétben volt, amikor kiderült, hogy tényleg gyermeket vár.

„Sosem gondoltam arra, hogy teherbe eshetek. A férfi hormonok miatt, amelyeket évekig szedtem, azt hittem, ez lehetetlenség. Igazi meglepetés volt” – nyilatkozta a brit Mirror internetes kiadásának. Az orvosok szerint Coleman akkor esett teherbe, amikor hat hétig nem szedte a férfi hormonokat, hogy a tejmirigyeit eltávolítsák.

Terhessége alatt sokan megbámulták a szokatlan külsejű férfit. Egyszer az egyik boltban közölte is vele egy nő: „Szivi, úgy nézel ki, mint aki terhes!” Amikor a kispapa azt válaszolta: az vagyok, egyszerűen nem hitte el neki.

Az első sokk és a családtagokkal folytatott kellemetlen beszélgetések után Coleman és partnere, Elijah boldogan várták a babát. A 2013-ban érkezett Azaelia ma már 22 hónapos. Bár a szülés után Coleman majdnem egy évig szenvedett depresszióban, ma már egészséges. Nem terveznek második gyermeket, és születése körülményeit majd csak ötéves kora után mesélik el kislányuknak.

A szenzáció ellenére nem Coleman az egyetlen transznemű, aki egészséges gyermeknek adott életet. Közülük a legelső Thomas Beatie volt. A ma 41 éves férfi Tracy Lagondinóként született, majd a húszas éveiben döntött úgy, hogy férfiként szeretne tovább élni. Mivel női belső szerveit nem távolították el, összesen három gyermeket hozott a világra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez