Ünneprontók – 35 szülinapozót tartóztattak le

Hangosan partiztak, nők és férfiak vegyesen. Ráadásul ittak is, és tánc is volt, meg drog is fogyott. Példás büntetést követel az internet népe.

Szaúd-Arábiában eleve nem nézik jó szemmel, ha születésnapot ül valaki. Ez nyugati szokás, a vahabita, vagyis mindenben a Korán betű szerinti követésén alapuló értékrendbe pedig egyáltalán nem fér bele. Van szó ott szülinapról? Na ugye…

Persze azért van, aki partit rendez ilyenkor. A külföldiek szinte mindig. Így tett az a 25 férfi és tíz nő is, akik egy szabadidő-központban tartottak bulit Mekka mellett. A Gulf News szerint mind ázsiai utazók voltak. A partin rajtaütött a vallásrendőrség, és a helyi lapok beszámolója szerint italokat és drogot kobzott el. És ha ez nem volna elég, a férfiak és nők táncoltak is, méghozzá hangos zenére. De nem sokáig: őrizetbe vették őket.

Szaúd-Arábiában tilos az alkohol és a drog, börtön, korbácsolás vagy akár halálbüntetés terhe mellett. De tilos a zene, a tánc is, nem beszélve az egymással rokoni kapcsolatban nem álló férfiak és nők keveredéséről.

A közösségi médiában felhorkantak hát az emberek. Kemény büntetést követelnek az ital és a drog miatt, és külön sérelmezik, hogy a züllött parti a szent város, Mekka közelében volt. Társadalomellenes bűntényről írnak, és azt sürgetik, hogy toloncolják ki az elkövetőket az országból, persze, csak azután, hogy alaposan megbüntették őket.

Az ilyen rajtaütések nem ritkák, nyáron két helyen egyszerre jelentek meg a vallásrendőrség emberei, mert azt a hírt kapták, hogy mindkét bulin főleg melegek vesznek részt. A hírek szerint ott is találtak alkoholt és hasist, a résztvevőket átadták a rendőrségnek.

 

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez