32 embert robbantott fel a Boko Haram öngyilkos merénylője Nigériában

Az aljas terrorista a kora esti órákban lépett akcióba egy zöldség piacon.

Az öngyilkos merénylő Adamawa állam fővárosában, Yolában lépett akcióba. Legkevesebb 32 ember meghalt és körülbelül 80-an megsebesültek. A sérültek között sokakat súlyos állapotban szállítottak a legközelebbi kórházba. A nigériai hatóságok jelezték, hogy az áldozatok többsége kereskedő és járókelő.  A piacon egyébként éppen zárásra készülődtek az árusok, amikor a merénylő felrobbantotta a testére rögzített robbanószerkezetet. A robbanás olyan nagy erejű volt, hogy az egész városban lehet hallani. Sőt a szomszédos határmenti kameruni településekere is elért a bomba detonációjának félelmetes zaja.

A mostani merényletet egyébként Muhammadu Buhari nigériai elnök hétvégi látogatása után hajlottak végre a terroristák. Buhari elnök Yolában tartott beszédében kijelentette, hogy egyre közelebb állnak ahhoz, hogy véglegesen leszámoljanak a terrorszervezettel, amely hat év kezdte meg esztelen ámokfutását Északkelet-Nigériában. Adamawa állam volt az egyik legnagyobb elszenvedője a Boko Haram lázadásának.

2009 óta a radikális iszlamista szervezet több ezer ember halálát követelt és közel 2.5 millió embert kényszerített arra, hogy elhagyja otthonát.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez