Kutyahúst árultak a piacon, őrizetbe vették az eladókat

A két gyanúsított azonosítatlan származású élelmiszert próbált ravaszul hol kecske, hogy marhahúsként eladni Ugandában, Gulu városában. Néhány esetben sikerrel. A hír mindenkit ledöbbentett.

A vevőknek az tűnt fel, hogy mennyire más a hús illata és állaga, mint az általuk vásárolni kívánt terméké. Az eladó ugyan rendkívül olcsón kínálta a négylábú „kedvenc” húsát, a vevők mégis értesítették a hatóság embereit, akik a házkutatás során több állat tetemét is megtalálták. Számos kutyatetemet a kertben ástak el. Az elkövetők letöltendő szabadságvesztésre számíthatnak.

Borzongás fut át rajtunk a hírre, pedig Európa közepén is előszeretettel fogyasztják a kutyahúst. Az egyik leggazdagabb országban, Svájcban a házikedvencek fogyasztása bevett szokás, főleg vidéki területeken. A legkedveltebb fajta a Rottveiller.

2014-ben ugyan volt arra törekvés, hogy betiltsák a kutya- (és cica-) hús fogyasztását, de ez nem vezetett eredményre. Kína egyes tartományaiban köztudottan fogyasztási cikk a kutyahús, de nem tiltott Kanadában, Új-Zélandon, Ausztráliában sem, és persze számos afrikai, ázsiai, közép-amerikai országban sem. Magyarországon tilos kutyahúst árulni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez