Halálos áldozatai is vannak a bamakói szálloda foglalásnak

Legkevesebb három ember veszítette életét, amikor a fegyveres terroristák megrohamozták a bamakói Radisson Blu Hotelt – közölték a mali hatóságok.

Közben a hadsereg egyik tisztje azt mondta, hogy a terroristák körülbelül 20 túszt szabadon engedtek. Azt azonban még nem tudni, hogy a szerencséseket, miért hagyták futni. A Reuters nem rég jelezte, hogy a túszejtők felajánlották a szabadulást azoknak a foglyoknak, akik képesek fejből idézni a Koránból. Ez arra enged következtetni, hogy a támadók félhetően radikális iszlamisták lehetnek, de kilétükről még nincsenek információk.

Egy helyi alkalmazott, akinek sikerült elmenekülne a terroristák elől a Franc24-nek azt mondta, hogy a támadók a szálloda alaksorába terelték a túszokat. A legutóbbi információk szerint körülbelül 130-150 embert tartanak fogva, többségük külföldi állampolgár.

Az elnöki hivatal szóvivője közben jelezte, hogy a túszdráma miatt  Ibrahum Keita elnök úgy döntött, hogy azonnal haza utazik Csádból, ahol hivatalos látogatás céljából utazott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez