Kommandósok rohamozták meg a bamakói szállodát, legalább 80 túszt szabadítottak ki

Kommandósok rohamozták meg a Radisson Blu Hotelt, a mali fővárosban, ahol terroristák 170 embert ejtettek túszúl.

Helyi források arról számoltak be, hogy a kommandósoknak 80 túszt sikerült kimenteniük a terroristák által elfoglalt szállodából.

Közben az indiai külügy jelezte, hogy a szállodában a tudomásuk szerint 20 indiai állampolgár is túszul eset. A kínai CCTV állam TV legalább 10 kínai állampolgárról tud, akik a szállodában tartózkodtak a terroristák támadása idején. A Turkish Airlines hat fős személyzete is itt szállt meg. Afrikában rendkívül népszerű guineai énekes, Sekouba Bambino is a túszok között van.

Eddig még egy terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. A mali hatóságok azonban arra gyanaksznak, hogy valamelyik Észak-Maliban működő radikális iszlamista szervezet állhat a támadás hátterében. Pár napja ugyanis az Ansar Dine radikális iszlamista szervezet vezetője, Iyad Ag Ghaly azzal fenyegetőzött, hogy támadásokat fognak végre hajtani a Maliban lévő francia érdekeltségek ellen. Franciaország ugyanis három év komoly szerepet játszott az Ansar Dine uralta Észak-Mali felszabadításában és jelenleg is több száz katonát állomásoztatnak az országban. A Radisson Blu Hotel  nem francia, hanem  amerikai tulajdonban van,

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez