Mekkora az esélyed arra, hogy terrortámadás áldozata legyél?

Az Anonymus kiszámolta. Igaz, az adat az amerikaiakra vonatkozik, otthon. Vannak országok, ahol nyilván mások lennének a számok. Mondjuk Szíriában, Irakban, Libanonban vagy Afganisztánban egészen biztosan.

A nemzetközi hekkercsoport amellett, hogy nem is oly régen hadat üzent az Iszlám Államnak, mást is tesz a Párizs utáni helyzetben. Nevezetesen megpróbálja megnyugtatni a lehetséges terrortámadásoktól rettegő amerikaiakat.

Egészen pontosan azt mondja, hogy az Egyesült Államokban egy a 20 millióhoz az esélye arra, hogy terroristák kezétől haljon meg valaki. A titokzatosságba burkolózó szervezet a Twitteren azt állítja, hogy ez bombabiztos adat.

Tegnap egyébként az Anonymus arról is közleményt tett közzé, hogy a terroristák vasárnap összesen nyolc támadásra készültek, mégpedig Franciaországban, az Egyesült Államokban, Indonéziában, Olaszországban és Libanonban. Szerencsére ezek egyike sem következett be.

A hekkercsoport, mióta a párizsi merényletek után elindította totális terrorellenes kiberháborúját, több tízezer  ISIS-barát felhasználói fiókot és online-fórumot blokkolt – írja az ARA News független szíriai hírügynökség. De szakemberek szerint az is lehet, hogy ezzel nem árt, hanem éppen használ az iszlamista szervezetnek. Csökkentheti ugyanis az esélyét annak, hogy a nyugati titkosszolgálatok lenyomozzák a terroristák tartózkodási helyét az online-fiókokon és weboldalakon keresztül. Vagy éppen a kommunikációjukat, mondjuk egy-egy támadás előtt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez