A mai sínai terrortámadás helyszínét eddig sem ajánlották utazóknak

Legkevesebb négy ember vesztette életét, amikor radikális iszlamisták megtámadtak egy szállodát a Sínai-félszigeten fekvő el-Arís városban, ahol főként a választási bizottság tagjai szálltak meg. Egyiptomban most tartottak parlamenti választást, ami miatt alapból feszült a légkör az arab országban. Az egyiptomi helyzetről Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró is beszélt az M1 közszolgálati televíziónak.

Biztonsági okokra hivatkozva még nem közölték pontosan, mely szállodát érte a támadás a Földközi-tenger partján fekvő városban. A támadók egy bombával teli gépkocsival próbáltak belehajtani az épületbe, de a biztonsági erőknek sikerült megakadályozniuk az akciót. Egy öngyilkos merénylőnek és egy fegyveresnek azonban sikerült behatolnia a szállodába. Annak konyhájában robbantotta fel magát az egyikük, míg a fegyveres válogatás nélkül lövöldözött az épületben. Az eddigi információk szerint két rendőr, egy civil és egy bíró veszítette életét, tizenketten pedig megsebesültek. A szállodában egyébként főként a parlamenti választásokat felügyelő tisztviselők tartózkodtak.

„El-Aris nem kifejezetten turista központ” – mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró az M1-nek, hozzátéve, hogy a Sínai-félsziget középső és északi területét a látogatásra nem ajánlott térségek között tartja számon a magyar külügyminisztérium is. Ezért utazási irodák ide nem is szerveznek utakat. A Sínai-félsziget déli része ugyanakkor nem számít „tiltott” területnek, ide szervezett módon utaztatnak turistákat. „ A mostani robbantás egy újabb csapás Egyiptomnak” – mondta szakértő

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez