Szu-24: tüntetés a moszkvai török nagykövetségnél

Megerősítették a biztonsági intézkedéseket a török nagykövetség moszkvai épületénél, miután ma lelőttek egy orosz Szu-24-es vadászbombázót a török-szír határ közelében. Mindeközben egyszemélyes tüntetések zajlanak a külképviseletnél.

„A meggyilkolt pilóták azért likvidálták a terroristákat, hogy ne haljanak meg a ti és a mi békés polgáraink” – tartja némán egy szúrós szemű fiatal nő a táblát Moszkvában a Török Nagykövetség közelében. Nem ő az egyetlen – számol be a híres orosz blogger, Ilja Varlamov munkatársa. Valójában négyen állnak hasonló feliratokkal kezükben az épületnél, és a II. világháború (újabban pedig az ukrajnai szeparatistákat támogatók) jelképeként használatos fekete-narancssárga szalagot is viselik.

t1

A tüntetés azután kezdődött, hogy ma a török légierő lelőtt egy orosz Szu-24-es bombázót a török-szír határnál. Ankara azt állítja, megsértették légterét. Moszkva ezt tagadja. Vlagyimir Putyin pedig hátbatámadásnak nevezte az esetet. A NATO délután öt órára rendkívüli tanácskozást hívott össze. Mindeközben a Hezbollah sajtóközpontja arról számolt be, hogy a repülő két pilótájának sikerült katapultálnia. A szíriai Latakia területén értek földet és mindketten életben vannak. Más források szerint viszont mindkettőjüket még a levegőben lelőtték a szíriai türkmén lázadók.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez