Az olló az új fegyver Jeruzsálemben?

Ollókkal támadt és megszúrt egy idős férfit két tizenéves palesztin lány Jeruzsálem keleti részében hétfőn a két hónapja tartó erőszakhullám legújabb eseményeként. Izraeli rendőrök rálőttek a támadókra, egyiküket lelőtték.

A rendőrség közlése szerint az egyik merénylő meghalt, a másik megsebesült, amikor egy közelben álló rendőr tüzet nyitott. A 70 éves palesztin férfi, akit a tinédzser támadók nyilvánvalóan izraelinek hittek, a nyakán és a hátán szenvedett szúrt sérüléseket. A közelben egy civilt a rendőrök lövései sebesítettek meg. A hatóság tájékoztatása szerint a rendőr azután lőtt, hogy a lányok felszólításra sem álltak meg, sőt tovább közelítettek feléje.

Az eset a Mahane Jehuda piac – egy nagy forgalmú szabadtéri piac – közelében történt, nagy riadalmat váltott ki a tömegben.
A szeptember közepén kezdődött erőszakhullámban eddig összesen tizenhét izraeli, egy amerikai turista, egy eritreai menekült, valamint kilencven palesztin halt meg Jeruzsálemben, illetve a palesztin területeken. A palesztinok többségét az izraeli biztonságiak ölték meg, miközben az előbbiek merényletet hajtottak végre.

Kedden John Kerry amerikai külügyminiszter izraeli és palesztin vezetőkkel találkozik, hogy elősegítse a feszültség enyhülését. Ez lesz egy év után az első látogatása a konfliktusban érintett feleknél.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez