Mit tudunk az életben maradt orosz pilótáról?

Konsztantyin Murahtin neve újabban nemcsak az orosz médiában tűnik fel számtalanszor, de ma még a Kreml honlapjára is kikerült. Ő a tegnap lelőtt Szu-24-es orosz bombázó életben maradt pilótája, akiről nagynénje mesélt a Komszomolszkaja Pravda bulvárlapnak.

Összesen két pilótája volt annak az orosz Szu-24-es bombázónak, amelyet a török-szír határnál lőttek le tegnap a törökök. Sorsukról különböző információk keringtek, mígnem kiderült: egyikük meghalt, másikuk viszont épségben van és már el is szállították az egyik szíriai orosz bázisra.

Ő Konsztantyin Murahtyin, akinek a kitüntetéséről szóló ukázt már alá is írta Vlagyimir Putyin. A Kreml honlapján megjelenő hír szerint a férfiasságért és önfeláldozásért járó érdemrendet fogja megkapni.

A család és Oroszország büszkeségéről nagynénje, Jelena Murahtyina elárulta, hogy 39 éves, és az ukrajnai Odessza környékén született. Élete nagy részét viszont eddig Cseljabinszkban élte, katonai iskoláit is ott végezte 1998-ban. Édesapja is katona volt és szintén légi szolgálatot teljesített. A tegnap lelőtt Szu-24-es navigátora csapatával a legjobb bombázó légierő címét nyerte el az Aviadarts 2014-es versenyen.

Az orosz kormány angol nyelvű hírportálja, a Russia Today újságírója ma már beszélgetett is Murahtyinnal, aki teljesen normálisan nézett ki. Az orvosok szerint tökéletesen egészséges.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez