Már a moszkvai metróban van az Iszlám Állam?

„Tegnap Párizs, ma Moszkva!” – ezt a feliratot olvasták a szokásos kezdőoldal helyett a moszkvai metró utasai, amikor csatlakozni akartak a wifi szolgáltatáshoz. Egyelőre nem tudni, valódi terrorfenyegetés történt-e.

Nyugtalan utasok panaszkodtak a rendőrségnek, miután az orosz főváros metróin szokatlan üzenetet olvastak internetezés közben. A szokásos kezdőoldal helyett az Iszlám Állam fekete-fehér zászlaját látták és a „Tegnap Párizs, ma Moszkva!” fenyegetést olvasták.

A TASZSZ hírügynökség beszámolója szerint az internet-szolgáltatóhoz, a Maxima Telecomhoz egyetlen reklamáció nem érkezett az ügyben sem az utasoktól, sem a metró üzemeltetőjétől, sem a hatóságoktól. A Maxima Telecom ugyanakkor cáfolta a hírt, hogy nyomozást indíttattak volna egy esetleges terrorfenyegetés miatt. Valójában nem ez az első ilyen eset, de a korábbiak eddig mindig hamisnak bizonyultak.

Az viszont igaz, hogy kevéssel a november 13-i párizsi terrortámadások előtt Oroszországot is megfenyegette az Iszlám Állam egy videójában. Az orosz nyelvű figyelmeztetés szerint: „Nagyon-nagyon hamar a vér úgy fog folyni, mint az óceán+. Szintén igaz, hogy 2010-ben két helyszínen is terrortámadás érte a moszkvai metróhálózatot, amelyet két öngyilkos merénylőnő követett el.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez