Lerohant egy falut és 18 embert megölt a Boko Haram

Megtámadtak a Boko Haram terrorszervezet fegyveresei egy határ menti települést Délkelet-Nigerben, aminek következtében tizennyolc ember meghalt, és több mint tízen megsebesültek – közölték helyi tisztségviselők.

Az iszlamisták Nigernek a Nigériával határos Diffe körzetében támadták meg Gogone települést, ahol mintegy száz lakóépületet felgyújtottak.

A saria (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram hat éve folytat fegyveres harcot és 2015 elején jelentős területeket foglalt el három északkelet-nigériai szövetségi államban, illetve támadásait kiterjesztette a szomszédos államokra is. Csád, Niger és Kamerun segítségével a nigériai hadsereg visszaszorította a lázadókat.

A frakciókra töredezett csoport az utóbbi időben a gerilla-hadviselésre tért át: falvakat rohant le, üzletek, piacok, buszpályaudvarok és iskolák ellen intézett támadásokat. Hivatalos adatok szerint a terrorcsoport legkevesebb 17 ezer ember halálát okozta eddig a 175 milliós afrikai országban és 2,5 millió ember menekült el otthonából a harcok elől.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez