Őtőle rettegnek az Iszlám Állam harcosai (videóval)

Ayyub Faledh al-Rubaie egy különleges iraki katonai osztag parancsnoka, aki állítólag több mint 1500 terroristával végezett már, azóta, hogy hadba szállt Iszlám Állam ellen. A félelmetes külsővel rendelkező harcos sokak számára igazi hős, egy élő legenda, akinek a Facebook oldalát már több mint 300 ezren kedvelték és követik.

A negyvenes éveiben járó férfit a harcostársai és sokan mások csak Abu Azraelnek hívják, vagyis a „Halál Angyalának”. Az iraki Népi Mozgósítás egyik különleges egységének a parancsnoka, amely az iraki kormány támogatását élvezi. A középkorú férfi igazi veteránnak számít, már több nagyobb ütközetben is reszt vett, mint például a tikriti és a baidzsili csatában, ahol sikerült megfutamítani az Iszlám Állam harcosait. A szóbeszéd szerint a félelmetes harcos egy hatalmas karddal aprítja darabokra az Iszlám Állam katonáit, akik közül már több mint 1500-át síkerült a túlvilágra küldenie.

Ayyub Faledh al-Rubaie különböző források szerint öt gyermek édesapja, aki a háború előtt egyetemi tanárként dolgozott és fiatalabb korábban Taekwondo bajnok is volt egyszer. Más források azonban ezt kétségbe vonják, de máig nem tudni pontosan, hogy ki is volt ő valójában.

Mindenesetre egy dolog az biztos, hogy Irakban már-már nemzeti hősként tiszteleik és legendák szólnak róla. Állítólag fanatikusan elkötelezett az Iszlám Állam megsemmisítésében. Mottója pedig valahogy így szól: „Semmi sem maradhat utánuk, csak por”.

400134_img650x420_img650x420_crop-702x336

angel-of-death-abu-azrael-5

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez