63 percnél lett elege az elnöknek a meccsből – ami ezután jön drámai (videóval)

Állítólag a mauritániai elnöknek a tőke kivolt a látottakkal, ezért szakította félbe a Szuper Kupa döntőt.

A 63. percig bírta nézni a rendkívül gyenge színvonalú mérkőzést Mohammed Úld Abd el-Azíz elnök, aki olyannyira bepöccent, hogy azonnal utasítást adott a játékvezetőnek a mérkőzés félbeszakítására és a tizenegyes rúgások azonnal megkezdésére. A játékosok és a nézők tátott szájjal és értetlenül fogadták a döntést. A szurkolók azonban észbe kaptak és hatalmas felháborodással fogadták az elnök önkényes beavatkozását a mérkőzésbe, amit 1:1-es állásnál szakított félbe. A tizenegyes párbajt végül a Tevragh Zeina csapata nyerte meg.

Az tény és való volt, hogy mind két csapat csapnivalóan gyengén játszott, de a szurkolók magyarázatott követelnek az elnöktől, hogy miért kellett ezt tennie. Sokan ugyanis úgy gondoljak, hogy az elnöknek nem volt joga félbeszakítani a meccset. Az ellenzéki pártok is egyből lecsaptak az incidensre mondván, hogy az elnök most bebizonyította, hogy valóban egy diktátor.

A helyi futballszövetség vezetője végül azzal mentegetőzött, hogy a az elnök egyeztetett mind két csapat edzőjével, mielőtt kiadta az utasítást a játékvezetőnek. De részletekbe már nem bocsátkozott bele, a megszeppent sportvezető.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez