A terroristák családtagjait is “kiiktatná” Trump

Az üzletemberből lett politikus szerint nem kell kesztyűs kézzel bánni az Iszlám Államban harcolók hozzátartozóival sem.

Újra a címlapokra került Donald Trump, a legnagyobb támogatottságot élvező republikánus elnökjelölt-aspiráns. Az üzletemberből lett politikus szerint nem kell kesztyűs kézzel bánni az Iszlám Államban harcolók hozzátartozóival sem.

Nem csak a terroristákat, hanem a családjaikat és “ki kell iktatni” – ismertette az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcot illető tervének egyik elemét Donald Trump. A republikánus-elnökjelölt aspiráns közölte azt is, ha ő lenne Amerika első embere, akkor a fegyveres csoport elleni harcban megpróbálná elkerülni a polgári áldozatokat. Ugyanakkor szerinte az Obama-kormány “egy nagyon politikailag korrekt háborút vív”.

Christoph Wilcke, a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet közel-keleti szakértője reagálva az elnökjelölt-aspiráns szavaira közölte, hogy a hadsereg jogilag csak a fegyvereseket veheti célba, családtagjaikat nem, mivel ők polgári személyeknek minősülnek. A Reuters angol hírügynökség és az Ipsos közvélemény-kutató intézet felmérései alapján Trump nem csak a republikánus jelöltek listáját vezeti, de az amerikai szavazók jelentős része szerint ő a legjobb jelölt a terrorizmus elleni harc kezelésére.

Donald Trump nem először tesz olyan kijelentéseket, amelyek megbotránkoztatják az amerikai közvélemény egy részét, de hallgató fülekre talál a társadalom egy jelentős rétegének körében. A múlt hónapban azt mondta: elnökké választása esetén kötelezné a muszlimokat az Egyesült Államokban, hogy regisztrálják magukat és megfigyeltetné a mecseteket. Emellett ismét bevezettetné az Obama-kormány által betiltott, a vízbefojtást imitáló vallatási módszert (waterboarding), mert – mint fogalmazott – az “semmiség” ahhoz képest, hogy az Iszlám Állam embereket fejeztet le.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez