Putyin: Allah ítél a török kormány fölött

Moszkvai idő szerint ma délben tartotta szokásos évértékelő beszédét az orosz elnök a Szövetségi Gyűlésben. A növekvő terrorfenyegetésen és a török konfliktuson kívül belpolitikai kérdéseket is érintett.

„Először is köszönetet szeretnék mondani az orosz katonáknak, akik a nemzetközi terrorizmus ellen harcolnak” – kezdte mai évértékelő beszédét Vlagyimir Putyin Moszkvában. A terrorizmussal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy növekszik a fenyegetettség, amivel szemben létre kell hozni egy egységes frontot az ENSZ fennhatósága alatt.

A szíriai harcok kapcsán Ankara és Moszkva konfliktusára is kitért, amely egy orosz Szu-24-es vadászbombázó lelövése miatt alakult ki. Putyin elnök biztosította a közvéleményt, nem ad ideges és hisztérikus válaszlépéseket, és hogy „Törökország népe jó, szorgalmas és tehetséges”. Ugyanakkor figyelmeztetett: „Allah ítél a török kormány fölött.”

Miközben felszólított az orosz hagyományok és értékek védelmére, belpolitikai kérdéseket is érintett. Komoly problémának nevezte a korrupciót. Bár a gazdasági helyzet problémás, de szerinte nem kritikus, és már vannak pozitív tendenciák.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez