Ez az új őrület az Emírségekben

Nemzeti színűre festett papagájhalak lepték el az akváriumokat az Egyesült Arab Emírségekben.

Sokat változott a halpiac az utóbbi napokban Sardzsában. Az Emírségekhez tartozó apró államban a legnagyobb tömeg azok körül a halak körül verődött össze, amelyeket az államszövetség zászlajának színeire festettek. A piros-fekete-zöld-fehérben pompázó uszonyosokkal büszke új tulajdonosaik a 44. nemzeti napot ünnepelték.

A papagájhal a testére pingált zászlóval nem olcsó mulatság: minimum 100 dirham darabja, vagyis úgy 8 ezer forint. De ami a legmeglepőbb: senki nem rendelte a szállítmányt.

Minden külön értesítés helyett így érkeztek a halak Thaiföldről.

Az árusok azt mondják: valószínűleg hallottak a nagy napról arrafelé, és ezért döntöttek úgy, hogy befestik a halakat. Hogy a vásárlóik így is kifejezhessék a hazaszeretetüket – írja a Khaleej Times.

Sherif Omar, a Zöld Oázisról elnevezett és keleti madarakat, halakat kínáló bolt tulajdonosa azt mondja: az importőröket, akik, mint rendesen, most is “közönséges” papagájhalat rendeltek, kellemes meglepetésként érte a dolog.

A hír azonnal szájról szájra terjedt, és a vásárlók tolongtak a tegnapi ünnep előtt, hogy hozzájussanak a zászlós halakhoz. A készlet teljesen elfogyott. A kereskedők azt mondják: ezután már jó előre dekorált halakat fognak kérni minden alkalomra.

Maha Khamees, az egyik vásárló pedig azt meséli, hogy egy barátjától hallott a különleges halakról. “Egyből elrohantam, hogy vegyek belőlük. Sok Egyesült Arab Emirségek zászlóm van otthon, még a kocsit is apró lobogókkal diszítettem fel, meg az uralkodók képeivel. A hal igazán remek ötletnek tűnt ahhoz, hogy megemlékezzünk a nagy napról.”

Egy másik boldog tulajdonos pedig német sólyomért jött a piacra. De amikor meglátta, hogy összeverődik a tömeg az akváriumoknál, úgy érezte: neki is szert kell tennie egy nemzeti színű halra.

UAE-NATIONAL-DAY-people-on-stilts

A nemzeti napon azt ünneplik, hogy 1971. december 2-án hat emír (Dubajé, Abu Dzabié, Sardzsáé, El Fudzsejiráé, Umm el-Kalveiné és Adzsmáné) aláírta a föderációról szóló nyilatkozatot,

és megalakult az államszövetség, az Egyesült Arab Emírségek. Amihez később Rász el-Haima is csatlakozott.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez