Jobban berúgnak a szinglik év végén

Legalábbis egy felmérés szerint Dél-Koreában így van. 10 szingli koreaiból 6 sokkal több alkoholt iszik az év végén, mint általában.

Mindez persze az év végi ünnepségeknek köszönhető. Egy partnerkereső cég felmérésében 523 20-as, 30-as éveiben járó egyedülállót kérdeztek meg. A válaszadók 76,1 százaléka több mint egy üveg szodzsut gurít le egy-egy összejövetel alkalmával, átlagban pontosan 1,7-et. Ez Korea legnépszerűbb égetett szeszesitala (16-25% alkoholtartalom). Hagyományosan rizsből készül, azonban ismeretesek édesburgonyából, búzából, árpából és tápiókából készített változatok is.

320px-Soju_jinro_gfdl

A férfiak és a nők is azt mondták: az év végén legalább 3-4 összejövetelen vesznek részt. Sokan azért, mert az ilyen alkalmak lehetőséget teremtenek találkozni olyanokkal, akikkel év közben nagyon nehéz. Mások csak ekkor szakítanak figyelmet barátaikra.

Dél-Koreában köztudottan nagyon sok alkoholt fogyasztanak az emberek, az alkoholizmus egyre több fiatalra jellemző. Sokan az év végén annyira berúgnak, hogy később nem is emlékeznek semmire. Sokan azokat nem szeretik, akik ittasan elkezdenek prédikálni az életről és elviselhetetlenné válnak. A felmérésből kiderült, hogy a nők nem szeretik azokat, akik arra kényszerítik őket, hogy igyanak, és nem engedik őket egyedül hazamenni, vagy disznó vicceket mesélnek.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez