Családját sem kímélte a terrorista

Legkevesebb hárman meghaltak szombaton Libanon északi részén, amikor a biztonsági erők rajtaütöttek egy feltételezett iszlamista szélsőségesen az otthonában. Az illető felrobbantotta magát, mielőtt elfoghatták volna – közölték a hatóságok.

A rajtaütés a Tripolitól északkeletre lévő Deir-al-Ammár városban történt. A robbanás következtében két személy meghalt, és további, legkevesebb tíz megsebesült, köztük négy a biztonsági erők tagjai közül.

A férfi tagja volt egy olyan csoportnak, amely hűséget esküdött az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek – közölte egy meg nem nevezett biztonsági forrás.

A hatóságok számos letartóztatást hajtottak végre Libanonban azóta, hogy két öngyilkos merénylő 44 ember halálát okozta novemberben Bejrútban. Utólag az IÁ jelentkezett e két merénylet kitervelőjeként.

Egy bíróság a múlt héten vádat emelt 26 ember ellen az IÁ-hoz tartozás gyanújával, és közülük 23-nak volt feltehetőleg köze a bejrúti robbantásokhoz, amelyeknek a célpontja egy síita muzulmán külvárosi negyed volt. A szíriai háború síita–szunnita szembenállása kiélezte a felekezetek közötti ellentétet Libanonban is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez