A Perzsa-öbölbe irányítják a Charles de Gaulle anyahajót

A szíriai partok közelében állomásozó Charles de Gaulle francia repülőgép-hordozót néhány napon belül átirányítják a Perzsa-öbölbe – jelentette be pénteken a hajón tett látogatása során Francois Hollande francia államfő.

A Charles de Gaulle néhány napon belül új állomáshelyre hajózik, ahol aktív részt vállal az Iszlám Állam terrorszervezet elleni koalíció akcióinak irányításában – közölte Francois Hollande. A francia elnök szerint a hajó személyzetének feladata az lesz, hogy közreműködjön az Iszlám Államra mért csapások fokozásában.

A Charles de Gaulle az elkövetkező napokban áthalad a Szuezi-csatornán, és elfoglalja új állomáshelyét. Felvált egy amerikai repülőgép-hordozót, amely tavasz óta állomásozik az öbölben, és átveszi az Iszlám Állam elleni koalíciós katonai műveletek koordinálásának feladatait.

A hajó, amely harminc repülőgépet és négy harci helikoptert állomásoztat a fedélzetén, az elnök megfogalmazása szerint hatékonyan járul hozzá ahhoz, hogy Franciaország – kiegészítve a Jordániába, illetve az Egyesült Arab Emírségekbe már korábban telepített francia repülőgépeket – megháromszorozza a térségben állomásoztatott csapásmérő erejét.

A Charles de Gaulle a tervek szerint márciusig marad a térségben – mondta Francois Hollande.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez