Jó helyen keresik a tavaly lezuhant maláj gépet – már csak 40 ezer négyzetkilométert kell átkutatni

Az MH370-es jelzésű gép – fedélzetén 239 utassal és a személyzettel – még 2014 márciusában tűnt el nem sokkal azután, hogy megkezdte útját Kuala Lumpurból Peking felé. Roncsait azóta is keresik a hatóságok.

A CNN amerikai hírportál cikkében idézi a repülőgép megtalálásáért felelős ausztrál hatóságokat. A szakemberek szerint biztató, hogy egymástól független két tanulmány is ugyanarra a következtetésre jutott abban a kérdésben, hogy hol is kell keresni a gépet az Indiai-óceán hatalmas vízfelülete alatt. A tanulmányok azt is megerősítették, hogy eddig is jó területen kerestek a mentők, az előrelépést az jelenti, hogy pontosabban tudják a megfelelő kereséséi zónát – nyilatkozta Warren Truss ausztrál miniszterelnök-helyettes.

A hatóságok folytatják a mintegy 120 ezer négyzetkilométeres keresési zóna átvizsgálását, pontosabban már csak azt a mintegy 40 ezer négyzetkilométeres részt, amelyet eddig nem kutattak. Truss sajtótájékoztatóján arra is kitért, hogy a javuló időjárási körülmények még inkább segítik a kutatást, illetve a keresési célokra Kína felajánlott egy hajót, így 2016-tól már négy vízi egység kapcsolódik be a munkába.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez