Új biztonsági fejlesztések – a teknősöknek?

Japán köztudottan az egyik legbiztonságosabb ország a világon: legalábbis az emberekre nézve. Most úgy tűnik, már a teknősökre nézve is.

A nyugat-japán vasúttársaság és a Kobe-i Suma Aqualife Park együttműködésében a vonatok sokkal biztonságosabbak lesznek a lassabb, kisebbméretű hüllőlakosság számára.

A Suma Aqualife Park egy hatalmas akvárium és strand Kobéban, amely rengeteg turistát vonz, a családok pedig legtöbbször vonattal érkeznek. De mivel a park közel van az óceánhoz, minden évben rengeteg teknős akad el a síneken, ami késéseket, üzemzavart okoz, de a legrosszabb, hogy életveszélyes az állatokra nézve.

A teknősök megpróbálnak átmászni a vasúti síneken, de ilyenkor két sín közé ragadnak. Mivel nem tudnak kimászni, kénytelenek követni a pálya vonalát, míg végül elgázolja őket egy vonat, vagy beakadnak a sínkapcsoló mechanikába. Ez megállásra kényszeríti a vonatokat. Tehát annak érdekében, hogy az utasok és teknősök is boldogok legyenek, megszületett a megoldás: menekülési árkokat hoztak létre a teknősöknek a vasút mentén.

e382b9e382afe383aae383bce383b3e382b7e383a7e38383e38388-2015-11-25-20-34-42

Kérem szépen, ez itt az új teknős menekülési útvonal. Ezzel a megoldással számos baleset megelőzhető és számos élet megmenthető. Vajon az igen egyszerű innovációt más, hüllők lakta országokban is be fogják vezetni? Például a krokodilok érdekében?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez