Titokzatos fantomrepülők Malajziában

A maláj légitársaság egy gépe eltűnt múlt márciusban – három gép viszont csak úgy megjelent Kuala Lumpur repülőterén. A kettőnek persze semmi köze nincs egymáshoz, de éppúgy megmagyarázhatatlan.

A KLIA repülőtéren valakinek feltűnt mostanság, hogy ott parkol három Jumbo. Mivel ezek elég nagyocska jószágok, elég meglepő, hogy eddig nem szúrtak szemet senkinek. A TF-ARN, TF-ARH,  és TF-ARM lajstromjelű  Boeing 747-200F-ek teherszállító gépek voltak, jelenleg fehérre vannak festve, de – mivel régóta ott állnak a betonon, meglehetősen koszosak. Hogy mikor kerültek a maláj főváros repülőterére, és pontosan ki felejtette ott őket, azt a CNN kérdésére sem tudta megmondani a reptér vezetése – Zainol Mohd annyit tudott mondani, hogy minden bizonnyal több, mint egy éve ott vannak már a gépek.

Fizetni viszont a tárolásért senki nem akar. A nemzetközi regiszter szerint egy Air Atlanta icelandic nevű lízingcéghez tartoznak, nekik próbálták most, hogy felfedezték a gépeket, kiküldeni a számlát. Ők azonban visszaküldték, mondván, ők már 2008-ban eladták a gépeket. Azóta – állítólag – többször is gazdát cseréltek a gépek, amelyekről így nem csak azt nem tudni, hogyan kerültek Malajziába, de azt sem, hogy kihez tartoznak. A reptér most azt tervezi, hogy eladja a gazdátlan jószágokat – így legalább a tárolási költségek megtérülnek. Így aztán, aki most jó áron akar repülőt venni, az menjen Malajziába  – licitálhat a három Jumbón kívül a csődbe ment maláj légitársaság A380-asaira is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez