Tömeges esküvőt fizetett a gyémántkereskedő

Összesen 151 fiatal pár házasodott össze a nyugat-indiai Gudzsarát államban a hétvégén.

A menyasszonyok hagyományos, arannyal hímzett szárit viseltek, míg a vőlegények tunikát és turbánt. A lakodalma(ka)t Mahesh Savani indiai gyémántkereskedő finanszírozta, aki évek óta fizeti Surat város árváinak esküvőjét.

„Csak az tudja, mennyire szüksége van egy lánynak az apjára az esküvőjén, aki elvesztette az édesapját” – mondta Vimla Koringa (27), miközben várta a ceremónia kezdetét.

Savani azt mondja, hogy akkor lépett más apák szerepébe, amikor 2008-ban egy alkalmazottja meghalt, néhány nappal két lányának lakodalma előtt. Azóta minden évben fizeti az esküvőt olyan szegény fiatal nőknek, akik elvesztették apjukat.

Az esküvők egyébként Indiában drága mulatságnak számítanak, és a költségek nagyobbik része hagyományosan a menyasszony családjára hárul. Ebben van például a több száz ember ellátása étellel, itallal, akár több napig, míg a lakodalom tart.

Savani szerint az esküvő és az ajándékok a 151 párnak több mint 50 millió rúpiába kerültek (215 millió forint). Több, mint 100 ezer vendég csatlakozott, és három napig folyt a mulatság. Az iskolát, ahol a lakodalmakat tartották, mindenhol virágokkal díszítették.

„Számomra ez szent dolog, így nem érzem anyagi veszteségnek” – mondta Savani.

Az üzletember, aki gyémánt- és ingatlankereskedelemmel szerezte vagyonát, arról mesélt: a menyasszonyok „nevelőapjának” látta magát. Mindegyiküknek a hagyományoknak megfelelően arany ékszereket, szép ruhákat, fazekat és serpenyőt adott, hogy új otthont hozzanak létre.

„Amióta az apám meghalt két éve, azóta aggódik édesanyám, hogy mi lesz az esküvővel, hogyan szerez pénzt rá. Savani papa az összes lány gondját megoldotta, amiért nagyon hálásak vagyunk” – mondta az egyik 23 éves menyasszony.

(Fotó:AP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez