Ebből adtak el 36 milliót Japánban

Az Oricon nevű zenei információs cég szerint rekordot döntött Japánban az AKB48 nevű lányegyüttes, mely egyetlen dalból 36.158.000 példányt adott el CD-n. Még nem volt olyan énekes, vagy csoport Japánban, amely elérte volna ezt az eredményt.

Ez azért is számít nagy bravúrnak, mert a mai világban egyre gyengébb lábon állnak a CD- eladások. Egyre többet hallgatunk internetről letöltött zenét. Az AKB48 nevű lánycsapat sikere azonban, úgy tűnik, töretlen, és arra veszi rá az embereket, hogy eredeti lemezeken vásárolják meg a dalokat, akkor is, ha azon csak egyetlen felvétel található. A csoport egyébként fennállásnak 10. évfordulóját ünnepelte egy különleges koncerttel a hetekben.

A fiatal lányok legújabb dalának címe: Kuchibiru Ni My Baby (kuchibiru ni: ajkaimon). A dal a boltokban december 8-án jelent meg, és az első napon 810 ezer példányban kelt el, ami jelentős árbevételt jelent a cégnek.

A korábbi rekordot a single CD-eladásokat tekintve egy japán rockegyüttes, a B’z tartotta, melynek  lemezét 35 millió 809 ezren vették meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez