Aktualizálta tetkóját a transznemű gyermek anyja

Mit szólna, ha gyermeke bejelentené, hogy nemet szeretne váltani? Nemcsak beletörődött lánya döntésébe a kanadai Lindsay Peace, de egy igen fájdalmas beavatkozást is vállalt a kedvéért.

Komoly problémát okoznak korábbi képmásaik a transzneműeknek. Nem szívesen nézegetik a nagy döntés és az azzal járó változás előtti fényképeket, ábrázolásokat. Így van ezzel a 15 éves kanadai Ace Peace is, aki nemrégiben nagy kéréssel fordult szüleihez. A ma már önmagát fiúnak tekintő kamasz levélben kérte szüleit, hogy változtassák meg édesanyja őt ábrázoló tetoválását.

A több mint tíz évvel ezelőtt készült testábrázoláson ugyanis copfos, rózsaszínruhát viselő kislányként szerepel Ace. A tetoválómester apa és felesége nem vonakodtak sokáig. Aktualizálták az egykori tetoválást, amelyen Ace ma már rövid hajú, kék pólót visel, és masnija helyett csúzlija van.

A hírt közlő Huffington Post-nak elmondták a szülők: “Támogatni kell a gyerekeket. Erősnek kell lenni a kedvükért. Dolgoznunk kell magunkon, és mindig készen kell állnunk, hogy száz százalékig támogassuk őket.”

A híradásokból az egyelőre nem derült ki, hogy át is operáltatja-e magát a 15 éves Ace Peace. Erre ugyanis csak 16 éves kortól adnak lehetőséget a kanadai törvények.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez