Tetkót szeretnél? Adele tetoválóművésze megmondja, mire figyelj

Keith “Bang Bang” McCurdy a celebvilág egyik tetováló szupersztárja. Érdemes meghallgatni, amit mond, mielőtt megtennéd a többé-kevésbé életre szóló lépést.

Egyedül tanulta ki a művészetet. A mamája Delaware-i konyhájában kezdte, egy kezdőkészlettel. Aztán New Yorkba költözött, és ő lett “Bang Bang”. A nevet, amely a nyakára tetovált két pisztolynak köszönhető, ma már mindenki ismeri a celebvilágban.

Most 29, a SoHo-ban van szalonja, és a vendégei között van Katy Perry, Adele vagy Cara Delevingne. Justin Biebernek egy magángép fedélzetén készített tetoválást a levegőben. Rihanna pedi azt írta: szépnek akarom a bőrömet, egészen addig, amíg lehet. De ha elkezd dél felé vándorolni, Bang Bang egyszerűen kiüt, és egy hét múlva tetkókkal tele ébredek majd fel. Talán ha 50 leszek.

bb rihanna

Szóval McCurdy  – Bang Bang vitathatatlan tekintély a szakmájában. És azt mondja: a döntést, hogy megcsináltasd-e az első tetkódat, nem szabad könnyedén venni. De túl komolyan sem, nem kell beledilizni tőle. A Huffington Post a minap megjelent memoárjaiból (My Life in Ink) szemezgetett, hogy hozzájuthassunk még néhány fontos tanácshoz. Pontosabban mindenhez, amit tudnunk kell, mielőtt átlépnénk egy szalon ajtaját.

Nyitottság

Remélhetőleg végeztél kutatásokat, és megtaláltad azt a művészt, akinek a stílusát szereted, és akinek a tehetségében bízol. Amikor megvan az igazi, akkor hagyd, hogy csinálja, és hidd el, hogy tudja, mit akar, és hogy mi a legjobb neked. Lehet, hogy néha picit elbizonytalanodsz. Ha úgy látom, hogy a tetkó, amit akarsz, vacakul nézne ki, akkor vagy egy másik motívum felé próbállak elvinni, vagy azt javaslom, hogy keressünk neki másik helyet a testeden. Egy jó tetováló nem akar olyan munkát kiadni a kezei közül, amivel nem szívesen büszkélkedne.

Nem mindegy, mit veszel fel

Gondold jól végig, hova kéred a tetkód. Ha a válladra, akkor vékony pántos pólóban járj, vagy váll nélküli felsőben. Ha a bokádra vagy a lábfejedre, akkor sortot viselj, vagy laza nadrágot.  Egy végig gombos ing fordítva felvéve jó ötlet háttetkó esetén. Ne légy szerény – gyönyörű lesz a tested.

Nyugalom és ellazulás

Az első tetkó nagyon stresszes lehet, és semmi gond, ha iszol egy sört vagy egy pohár bort előtte. De ne vidd túzásba: az alkoholtól hígabb lehet a véred, és abból gond van. Az aggódás és a stressz gúzsba köti a képzeleted. Ráadásul átragad arra is, aki tetovál. De ha magabiztos vagy, és tudod, hogy jó művészt választottál, nyugodt lehetsz. Tényleg jól el tudjuk rejteni a hibáinkat, nincs okod aggódni. Fontos, hogy laza legyél.

Teli gyomor

Annál is inkább, mert vannak, akik elájulnak. Olyan ez, mint egy pánikroham. Ha stresszelsz agyban, a tested reagál erre. De ha jóllaltál előtte, vizet is ittál, és jól aludtál az éjjel, minden rendben lesz. És ha mégsem, akkor is egy kis cukros üdítő gyorsan segít.

Referencia

Nem bántasz meg egy tetoválóművészt sem azzal, ha egy másik munkáját viszed hozzá, és azt mondod: te is olyant szeretnél. De egy valamirevaló művésztől nem várhatod el, hogy másolatot készítsen. Én akarom elkészíteni a tetkót, és ezt meg is mondom. Bízom a képességeimben, úgy gondolom, jobban meg tudom csinálni. Vannak vendégek, akik egy rakás, ötletekkel telerajzolt papírral érkeznek, mások meg csak elmagyarázzák, mit szeretnének. Ez a mi különlegességünk: tudjuk, hogyan ültessük át az ötleteket tetkókba. Úgy kell erre az egészre gondolni, mint közös munkára: sokkal jobban mulatunk, ha hagyjuk, hogy a művész interpretálja az ötleteinket. Így születnek a lehetséges legeredetibb rajzok.

Elég pénz

Biztos, hogy találsz valakit, aki a mamád képét 60 dollárért a nyakadra rajzolja. De annyit kapsz, amennyit fizettél, és az nem lesz túl szép. A jó tetoválás befektetés. A tetkódat életed végéig viseled. Ha nem engedhetsz meg magadnak egy igazán jó művészt, jobb, ha vársz még, és gyüjtögetsz. Amíg igazi mesterművet nem tetováltathatsz magadra.

Fotó: Bang Bang munka közben, Rita Orával. Huffington Post

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez