Nem kértek a növénygyilkos napkollektorokból

Az észak-karolinai Woodland lakosai egészen hajmeresztő indokokkal állították le a város közelébe tervezett napkollektorok építését. Véleményük szerint a környék növényei nem kapnának elég napfényt, a berendezés ugyanis “elvenné előlük” azt. Meg persze rákot is okozna.

A modern tudomány bizonyítékait teljesen figyelmen kívül hagyva döntött úgy a város vezetése – a lakosok aggodalmai miatt – hogy mégsem engedélyezi a napenergiát hasznosító létesítmény megépítését.

A városi tanács megbeszélésén egy helyi lakos, Bobby Mann arra az égető problémára hívta fel a figyelmet, hogy a napkollektorok elszívják a napfényt, így a befektetők elkerülik majd a környéket. Arról már nem ír az Independent, hogy pontosan miként függ össze ez a két valótlan állítás. De nem Bobby az egyetlen, aki kételkedik a napenergia hasznosságát illetően. Jane Mann (arról nincsen információ, hogy vajon közük van-e egymáshoz, de a végtelenül szofisztikált véleményeket elnézve akár elő is fordulhat), aki egy nyugdíjas természettudomány oktató, azt mondta, hogy a napkollektorok miatt nem lesznek képesek a növények fotoszintetizációra, így kihalnak majd a környéken. Állítását azon betonbiztos érvvel támasztotta alá, hogy látott már napkollektorok környékén növényeket, amelyek kiszáradtak.

Ha ez nem lenne elég, Jane Mann még bedobta a “terrorizmus” mellett mindig működő szót, a “rákot”. Szerinte ugyanis rákot okoznak a napkollektorok. Rákot. A napkollektorok.

Innentől kezdve természetesen már teljesen mindegy volt, hogy ki milyen tudományos bizonyítékot hoz fel a napkollektorok biztonságossága és természetkímélő működése mellett. Az emberek döntöttek: nincs szükségük a rákkeltő és növénygyilkos napenergiára.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez