Macskát polgármesternek!

Egy lógófülű kandúr lett a szibériai Barnaul sztárja, miután megelőzte ember vetélytársait az orosz városban tartandó polgármester-választás előtti online közvélemény-kutatáson.

A  650 ezres lélekszámú városban kitört korrupciós botrányok is nagy szerepet játszottak abban, hogy a Barszik névre hallgató, másfél éves skót lógófülű kandúrra a szavazásra jogosultak 91 százaléka adná le voksát az Altaj online helyi hírportál szerint.

A Vkontakte orosz közösségi portálon december elején megjelentetett közvélemény-kutatásban mintegy 5400-an vettek részt.

barszik

“Az emberek már nem tudják, kiben higgyenek, arra jutottak, hogy nem bízhatnak a hatóságokban” – mondta az AFP francia hírügynökségnek Jevgenyij Kuznyecov nyugdíjas.

A hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolt Igor Szavincev polgármester augusztusban mondott le. 2010 óta vezette a várost. Állítólag rokonainak adott el áron alul városi telkeket, ami miatt több mint 11 millió rubeles bevételtől ( 44,77 millió forint) esett el a város.

A volt polgármester fiát, Makszimot csalás miatt tartóztatták le, miután februárban Thaiföld kiadta Oroszországnak.

A polgármester-választást december 22-én tartják, a városi tanács (önkormányzat) következő ülésén. A hat hivatalos jelölt közül Szergej Dugin, a területi közigazgatás feje a másik esélyes.

Az emberek úgy látják, hogy akik vezető állásokban vannak, nem képesek megfelelni a feladataiknak. Az emberek kételkednek képességeikben, és megvan rá az okuk – mondta nevének elhallgatását kérve a közvélemény-kutatás egyik szervezője.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez