Nem csak Moszkvából kaptak kutyát a francia rendőrök

Képzett rendőrkutyát ajándékozott egy texasi kutyakiképző cég a francia rendőrségnek, amely nemrég Oroszországtól is kapott egy kölyök német juhászt a novemberben megölt francia rendőrkutya, Diesel helyébe.

A houstoni székhelyű K9s4COPs kedden adta át a Liberté névre keresztelt malinois-t a washingtoni francia nagykövetségnek.

A képzett rendőrkutyát a hétéves, Diesel nevű belga juhász utódjának szánták. Dieselt terroristák lőtték le a Saint-Denis párizsi elővárosban november 18-án végrehajtott terrorellenes akcióban, amelynek célpontja a 130 emberéletet követelő párizsi támadások feltételezett fő szervezője volt.

A hónap elején Oroszország egy kölyök német juhászkutyát ajándékozott a moszkvai francia nagykövetnek, hogy a szimbolikus lépéssel fejezze ki tiszteletét és szolidaritását Diesel iránt. A kutya egy orosz tündérmesében szereplő lovag után a Dobrinya nevet kapta, amely az erőt, a jóságot, a bátorságot és a feltétlen hűséget fejezi ki.

A francia rendőrség a Twitteren jelentette be novemberben a Raid elitkommandó hétéves belga juhászának halálát.

Órákon belül sok ezren fejezték ki együttérzésüket a Je Suis Charlie (Hebdo) mintájára alkotott JeSuisChien (Én is kutya vagyok) üzenettel, de előfordultak a JeSuisDiesel, a RIPDiesel vagy a PrayForDiesel posztok is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez