120 éves Oroszország idei fenyőfája

Ma vágták ki az ország karácsonyfáját egy Moszkva közeli erdőben – tájékoztatott a TASZSZ Hírügynökség. A jelentős eseménynél Moszkva megye kormányzója, Andrej Vorobjov is jelen volt.

Mivel nem akármilyen fa kaphatja Oroszország első számú fenyőfájának megtisztelő feladatát, évről évre nagy várakozás övezi a december közepi döntést. Csak 30 méteres, vagy annál magasabb, illetve 9-10 méter széles fa jöhet számításba, de lehetőleg a törzse 70-75 cm-nél ne legyen vastagabb. A méreteken kívül a korona csinossága is számít és az elhelyezkedés is, a kivágás miatt. Arra is figyelnek, hogy semmilyen lakója ne legyen a fenyőnek.

Idén a végső döntés a Moszkva közeli Isztrinszkij erdőgazdaság 32 éves, 120 éves fenyőjére esett. A mai kivágás után péntekre, december 18-ra szállítják új rendeltetési helyére, a Kremlbe. Hogyan is történik mindez, azt korábban a RIA Novosztyi állami hírügynökség ismertette.

Rendőri felvezetéssel, 30-40 km/órás sebességgel érkezik a Kremlbe a fenyőfa. Az útvonal titkos, még a Télapónak öltözött sofőr sem ismeri, rádión kapott utasítások alapján halad. Villanyszerelők is kísérik a konvojt, hogy mindenhol elférhessen a fa.

Érkezéskor a Kreml parancsnoka fogadja a teherautót, és a dokumentumok ellenőrzése után engedi be a fenyőfát. Fémszerkezet segítségével egy betontalapzatba állítják, majd a munkások elhelyezik rajta a 7.500 lámpából álló fényfűzért, illetve a piros-kék-fehér színű gömböket a tetején. Az aljára gyerekek teszik fel a kisebb díszeket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez