A férfi, aki 16-szor házasodott

Most 78 éves, és nyugalmazott katonatiszt. Büszke arra, hogy 16 nőt vett feleségül, és 37 gyermeke van tőlük. Mohammad Bin Hosni Al Shimrani Szaúd-Arábiában él.

Amikor először nősült meg, éppen hogy betöltötte a 14-et. 16 volt, amikor elvált, hogy mást vegyen el. Aztán a történet megismétlődött, újra meg újra.
A nyugalmazott katonatiszt a Sabq híroldalnak mesélte el házasságai történetét. Ma 21 fia és 16 lánya van, meg félszáznál is több unokája.

Soha nem volt egyidejűleg négynél több felesége – mondja. Betartotta az iszlám ide vonatkozó szabályait.

Aszírban él, a királyság délnyugati tartmányában, Bisah városában. De mindig ügyelt arra, hogy az ország más-más részeiből válasszon új feleséget. Hogy miért, arra nem tért ki. Viszont arra igen, hogy igazságos és tisztességes volt velük. Szerinte. Mert a vallás azt követeli, hogy mindegyik feleséggel egyformán kell bánni, mindenből ugyanannyit kell adni mindegyiküknek: pénzből, ajándékból, törődésből, férfiasságból. Hogy ez miként nézett ki a gyakorlatban?

“Egy időben, amikor az ország déli részén szolgáltam, háromszobás lakást adtak” – meséli. Akkor éppen három felesége volt. “Minden asszony kapott egy-egy szobát. Meg házirendet. Mindegyikük 24 órán át felelt a házimunkákért és a főzésért, aztán 48 óra pihenő jött.”

Azt mondja, tökéletesen működött a dolog, egy éven át, amikor is saját házba költöztek, ahol már mindegyik asszonynak külön lakrésze volt.

A híroldal olvasóinak zöme azonban úgy véli: nem annyira az asszonyok jóléte, sokkal inkább a saját élvezete motiválta a sorozatférjet. És bírálják is rendesen. Önzőnek tartják, meg érzéketlennek, olyannak, aki csak játszik másokkal. Vagyis nem olyan tisztességes, mint gondolja –  pont ellenkezőleg.

Annál is inkább, mert a válásokkal megfosztotta volt feleségeit a gyermekeiktől. A szaúdi törvények alapján a nagyobb gyermekek felügyeleti joga az apát illeti meg.

De persze akadnak olyanok is, akik úgy gondolják: Al Shimrani rendkívül sikeres és igazán férfias ember.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez