Büszke apák, nem fecsegnek a lányaikról

Kínosan hallgat magánéletéről és két lányáról Vlagyimir Putyin. A média által ismert információmorzsákat a Reuters tényfeltáró cikke törte meg november elején. Ezzel kapcsolatban újságírók a szokásos évértékelő sajtótájékoztatóján kérdezték az orosz elnököt.

Idén novemberig nem volt egyedül, ha Katyerina Tyihonova nevét hallva Vlagyimir Putyin nem jutott azonnal eszébe. Pedig van közük egymáshoz – a Reuters szerint apa-lánya kapcsolat fűzi össze őket.

A nemzetközi hírügynökség információi szerint az alig 30 éves nőnek nemcsak komoly akadémiai és táncos karrierje, de férjével (Putyin elnök régi barátjának, Nyikolaj Samalovnak a fia, aki részvényese az orosz elit vagyonát őrző Rosszija Banknak) közösen két milliárd dollárnyi energetikai részvénye is van.

Bár akkor az ellenzék és a Kreml is megszólalt az ügyben, teljes bizonyossággal nem állítható, a Reuters cikkének minden szava igaz. A kételyek eloszlatására úgy döntött egy újságíró, elsődleges forrásból próbálja ellenőrizni az információt: a fiatal nő édesapját kérdezte meg annak évértékelő sajtótájékoztatóján.

Putyin elnök két felnőtt lányáról azt nyilatkozta: „Oroszországban élnek és tartózkodnak az üzlettől, valamint a politikától. Sehol máshol nem tanultak Oroszországon kívül. Büszke vagyok rájuk, folytatják tanulmányaikat és dolgoznak. Három európai nyelvet beszélnek folyékonyan. Karrierjük első lépéseinél tartanak és jó úton haladnak.”

Kép: Vlagyimir Putyin korábbi feleségével és két lányukkal (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez