Ez az orosz szépség fogja meghódítani a világot

Szofija Nyikitcsuk fogja képviseli Oroszországot az 65. Miss World szépségversenyen, amit az idén a kínai Sanya városában fognak megrendezni. Az egész világ izgatottan várja, hogy ki lesz az idei év győztese, ami nem csak a szépségkirálynőnek, de hazájának is komoly elismerést jelent.

A 22 éves orosz szépség sokak szerint az egyik legnagyobb esélyese a szépségversenynek. Szofija abban reménykedik, hogy a zsűri nem csak a külső, de a belső szépséget, a lányok viselkedését és hozzáállásukat is figyelembe veszi majd a pontozásánál.

A fiatal lány Oroszország negyedik legnagyobb városából, Jekatyerinburgból származik. Szofija itt járta ki az egyetemet és több helyi szépségversenyen is részt vett már, szóval igazi veteránnak számít fiatal kora ellenére.

A győztes egyébként egy évig viselheti majd a koronát és erre az időre Londonba költöztetik. További feladatai közé tartozik, hogy járja a világot és különböző jótékonysági rendezvényeken vegyen részt. Emellett pedig folyamatosan képviselnie kell a Miss World Szervezetett, ami szintén egy embert próbáló feladatnak számít.

A Miss World a világ egyik legrégebbi szépségversenye, először 1951-ben rendezték meg Nagy Britanniában. Oroszország a Szovjetunió széthullása után, 1992-ben vett részt először, akkor Julija Kuricskina képviselet az országot hatalmas sikerrel, mivel sikerült elnyernie a koronát is. 2008-ban pedig Kszenyija Szuhinovának sikerült elhódítani a fényes fejdíszt. Oroszország egyébként rendre jól szokott teljesíteni a Miss World szépségversenyeken.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez