Nemcsak Amur és Timur: szokatlan barátságok az állatvilágban

Már több mint egy hónapja nem ette meg az ebédre szánt kecskét a szibériai tigris Oroszországban. Bár ezt az állapotot nem tartják örökkévalónak a szakértők, nem a november 26. óta együtt élő Amur és Timur az egyetlen szokatlan párosa az állatvilágnak.

Ott van például a világ legokosabb gorillája, Koko, akinek véletlenül keveredett az útjába egy kiscica. A gorilla szinte anyai gyengédséggel fordult a macskához.

Kenyában egy az áradásból kimentett vízilovacska az új lakóhelyéül szolgáló rezervátum 130 éves teknősével barátkozott össze. Bár az öreg eleinte tartózkodott az ifjonctól, végül már úszni is együtt jártak, és a kis víziló csak a teknős közelében tudott elaludni.

Miután anyja orvvadászok áldozatául esett, a kis orrszarvút egy dél-afrikai állatmenhely fogadta örökbe, ahol legjobb barátja egy bárány lett. Annyi időt játszottak együtt az állatok, hogy az orrszarvú ugyanúgy tud szökdécselni, mint a bari.

Borzalmas állapotban bukkantak egy oroszlánra, egy tigrisre és egy medvére egy meggyilkolt kábítószer-kereskedő villájában. Sérüléseik alapján valószínűleg hosszú ideig szenvedtek együtt a ragadozók. Valószínűleg a közös tapasztalat miatt új otthonukban, az amerikai Noé bárkája központban is elválaszthatatlanok.

Az oroszországi szenzációs párosról pedig itt és itt olvashat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez