Támogatják az esküvőt, de vissza kell fizetni, ha válás a vége

Pár évvel ezelőtt amikor megjelentek a startupok, még nagyrészt a tech-cégeknek volt fenntartva ez a jelző. Elárasztották a Szilícium-völgyet és Tel-Avivot, de az elmúlt évek során újradefiniálódott a startup fogalma: nem csak az előbb említett helyeken nyüzsögnek és nem csak a technológiához kapcsolódóan. Itt van például a SwanLuv, Seattle-ből, ami támogatást nyújt házasodó párok esküvőihez.

Azért persze nem ilyen egyszerű a dolog, nehéz lenne meggazdagodni abból, hogy ládaszámra adjuk a pénzt annak, aki kéri.

A piac adott. Az esküvő tökéletes mintapéldája az olyan kiadásoknak, amikre sok pénzt költünk, függetlenül gazdasági helyzetünktől. Hiszen az ember egyszer házasodik az életben (mondjuk magunknak az elsőnél), akkor már adjuk meg a módját.

Az Egyesült Államokban egy átlagesküvő harminc ezer dollárba, azaz körülbelül nyolc és félé millió forintba kerül. A SwanLuv pedig akár tízezer dollárral is támogatja páronként a szertartást. Ha viszont mégsem szól majd örökké az „igen”, akkor szépen vissza kell fizetni a „kölcsönt” – kamatostul.

Mivel Amerikában a házasságok fele végződik válással, így egészen érthetővé kezd válni, miért is éri meg ez az egész a SwanLuv-nak. Sőt, mielőtt odaadnák a pénzt, még gondosan utána is járnak annak, milyen erős a pár kapcsolata. Minél valószínűbb, hogy együtt is maradnak életük végéig, annál magasabb a kamat. Így biztosítják be magukat.

Így aztán az egész nagyjából egy banki kölcsönnek felel meg, a szokásostól kissé eltérő feltételekkel. Azoknak, akik valóban életük végig tereznek, egészen kecsegtetőek a feltételek.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez