Életfogytiglan fűért? Obama segít!

Az Egyesült Államok a történelem során rengeteg mindenben került vezető pozícióba. Az elmúlt egy-két évtizedben azonban ez leredukálódott a legtöbb fegyverrel elkövetett erőszakos cselekményekre és a legtöbb börtönbe zárt emberre – na jó, kivéve a Seychele-szigeteket.

A ’70-es évek elején Nixon meghirdette a Drog Elleni Háborút. Ezzel elindult az állampolgárok tömeges börtönbe zárása pitiáner drogügyekért, sőt sokan egészen elképesztő büntetéseket kaptak akár csak azért, mert elszívtak egy jointot.

Akik olyan halálos bűnre vetemedtek például, hogy marihuánát árultak vagy csempésztek rengetegszer kaptak életfogytig tartó börtönbüntetést. Obama most rajtuk segített, hiszen az elmúlt negyven évben jelentősen megváltozott a fűhöz való hozzáállás az Egyesült Államokban.

Az amerikai elnök összesen 95 rabnak kegyelmezett meg, akik mind valamilyen, a marihuánához köthető bűncselekmény miatt kerültek börtönbe.

Nem ez volt az első ilyen döntése, eddig kétszer, először 22, majd 46 embert engedett ki különböző börtönökből, mindnyájukat kábítószeres bűncselekmények miatt ítélték el.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez