A tűzoltó, aki nemcsak úgy ment életet

Ilyenkor Karácsony táján sokan figyelmeztetnek bennünket az önzetlen segítségnyújtás fontosságára. Az ebben erősek, általában nem kérkednek. Az orosz fővárosban is így van ez, ahol egy tűzoltó a munkáján kívül is sokaknak segít, de elsősorban 21 gyermekének.

Alekszandr Gorelov hősiességét 2011-ben ismerte el Moszkva, amikor az év legjobb tűzoltójává választották. Családja körében azonban mindig hős, 21 gyermeke van, akik közül 15 örökbefogadott – írja a Russia Beyond the Headlines.

gor2

Nem volt problémamentes az egyik leghíresebb orosz tűzoltó gyermekkora. Korán elveszítette szüleit, ami után árvaházban, illetve nagynénjénél nevelkedett. A tűzoltást 1993-ban választotta szakmájául. Feleségével, Lilittel nem nagyon élvezhették közös otthonuk csöndjét, sőt ma is igen zajos a ház.

Az évek alatt ugyanis hat saját gyermekük mellé még 15-öt fogadtak örökbe. Ráadásul a nehéz választások elől sem futamodtak meg. Alekszej például hajléktalan volt, jelenleg viszont szakácsnak tanul. A hosszú ideig az utcán csavargó Jevgenyij ma már nehezen ismeri fel a képeken egykori önmagát, most tűzoltónak készül. A vietnami születésű Kolja pedig már a közgazdasági egyetemre készül.

gor3

Lilit és Alekszej “leproblémásabb” gyereke a 14 éves Vitya, akire az orosz újságolvasók a Maugli kölyökként emlékezhetnek. Családja öt évig tartotta egy kutyával összezárva a kisfiút. Mára azonban már rengeteg dolgot megtanult, és mozdonyvezető szeretne lenni.

Hogyan lehet ekkora családot eltartani? – teszik fel sokan a kérdést. Nem régiben egy moszkvai, örökbefogadó családokat segítő programnak köszönhetően új házba költözhettek Gorelovék. Emellett azt is érdemes tudni a családról, hogy 2002-ben létrehoztak egy gyermekeket segítő házat, ahol kamaszokkal és kisebbekkel foglalkoznak. A House of Mercy igazgatója Lilit, asszisztense pedig Alekszej.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez