Így utazhatsz ingyen a vonaton

Persze az oroszul zacepingnek nevezett módszer nem veszélytelen, sőt! Többen is meghaltak már a szerelvény tetején mászkálva. A népszerű, de őrült divatról a 16 éves Ivant faggatta a híres orosz blogger, Ilja Varlamov.

A zacepinggel egy videofelvételen ismerkedtem meg 12 éves koromban, 2012-ben. Őrültségnek és egyben nagyon menőnek tartottam. Csodáltam ezeket az embereket és mindenképpen ki akartam próbálni.

zac2

Már három éve utazgatok a vonatok tetején, így tapasztaltnak számítok. A biztonsági szempontok betartása a legfontosabb. Általában azok halnak meg, akik ezeket nem tartják be. A vonatok áramszedőit piszkálni és hintáztatni szintén nem ajánlatos, bár valóban szép látvány, ahogy szikrát hánynak.

zac3

Nem nehéz társakat találni ehhez a hobbihoz. Általában a közösségi oldalakon lehet felvenni egymással a kapcsolatot. Különböző korosztályok zacepingelnek: vannak 12-13 évesek, kamaszok és felnőttek is. Néha még negyveneseket is látni, de lehet, ők csak nem akarnak sorba állni és fizetni a vonatjegyért. Azok számítanak híresnek, akik valami újat, vagy nagyon elképzelhetetlent csináltak meg.

zac4

Az utasok előtt nehéz észrevétlennek maradni. Közülük van, akit egyáltalán nem érdekel a dolog, mások integetnek, megint mások meg jelentenek bennünket a vasutasoknak. Engem eddig egyszer kaptak el a rendőrök. De mivel kiskorú vagyok és a szüleimnek hosszú időbe telt értem jönni, két óra múlva elengedtek.

A szüleim eleinte nagyon nem örültek a szenvedélyemnek, de ma már nem mondanak semmit. Igaz, mostanában már én sem foglalkozom ezzel olyan gyakran, mint korábban. A vizsgáimra kell készülnöm.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez