Az oroszok már tényleg a spájzban vannak Szíriában (videóval)

Miközben az orosz vadászgépek szétbombázzák az ország jelentős részét, addig Latakiában egymás után nyílnak az orosz éttermek és kávézók a helyiek nagy örömére.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az orosz éttelek a szíriai Latakiában, ahol az oroszok egy légibázist tartanak fenn, hogy hatékonyan bombázhassák Aszad elnök ellenfeleit. A borscs, a pelmenyi, a pirog és a scsi a helyiek nagy kedvencévé vált, és egyre többen vállalkoznak arra, hogy orosz jellegű vendéglőt vagy kávézót nyissanak a tengerparti városban, amit elkerült a háború szele Szíriában. Sőt, sokan az oroszok tiszteletére néhány helyén még karácsonyfát is állítottak és orosz zenét játszanak, köztük a nagy kedvencnek számító Katyusát.

Kétségtelen, hogy az orosz gasztronómia iránti nagy érdeklődés elsősorban annak köszönhető, hogy az oroszok november óta megállás nélkül bombázzák az országban mindazokat, akik Aszad elnök ellenségének számítanak. A szíriai kormányerők uralta területeken ezért az oroszok nagy népszerűségnek örvendenek, „megmentőnek” számítanak, mig máshol a pokolba kívánjak őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez